+36 20/411-7815 | +36 70/675-0607 info@mr77.hu

Pályázat

„VP2-4.1.3-20 KERTÉSZETI ÜZEMEK KORSZERŰSÍTÉSE” – PÁLYÁZATFIGYELŐ

2020 szeptember 11.
MÓDOSULT A „VP2-4.1.3-20 KERTÉSZETI ÜZEMEK KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ FELHÍVÁS DOKUMENTÁCIÓJA
2020 szeptember 11.

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Kertészeti üzemek korszerűsítése” című (VP2-4.1.3-20 kódszámú) felhívás 1. számú melléklete.

Az I. sz. táblázat 2. sorszámú (Új, fóliaborítású, nagy légterű, blokkrendszerű növényházak (blokkfóliaházak) építése) tevékenységcsoportja a Kötelező építészeti-műszaki tartalom kapcsán a fedésre használt fólia vonatkozásában kiegészítésre került.
Az I. sz. táblázat 2. sorszámú (Új, fóliaborítású, nagy légterű, blokkrendszerű növényházak (blokkfóliaházak) építése) tevékenységcsoportja az alábbi sorokkal egészült ki:
2.6. Növényházi drénvisszaforgató rendszer beépítése
2.7. Párásító rendszer kiépítése
2.8. CO2 trágyázás kiépítése
2.9. Függesztett és nem függesztett termesztő csatornák és növénytartók beépítése
2.10. F-clean hosszú élettartamú, magas fényáteresztő képességű fóliaborítás beépítése
Az I. sz. táblázat 5. sorszámú („Meglévő fóliaházak vagy üvegborítású növényházak technológiai korszerűsítése”) tevékenységcsoportja az alábbi sorokkal egészült ki:
5.9.        Asszimilációs pótmegvilágítás kiépítése palántanevelésben
5.10.      Asszimilációs pótmegvilágítás kiépítése termesztő üvegházban
5.11.      Asszimilációs pótmegvilágítás, vezérlés kizárólag led lámpákkal termesztő üvegházban
Az I. sz. táblázat 6.1. pontja kiegészítésre került.
Felhívjuk a Tisztelt Támogatást Igénylők figyelmét, hogy a Kertészeti üzemek korszerűsítése című felhívás kedvezményezettjei számára lesz lehetőség előleg igénylésére, a támogatói okirat minta ennek megfelelően módosításra került.
2020 október 2.
MÓDOSULT A „KERTÉSZETI ÜZEMEK KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ (VP2-4.1.3-20 KÓDSZÁMÚ) FELHÍVÁS DOKUMENTÁCIÓJA
2020 október 2.

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Kertészeti üzemek korszerűsítése” című (VP2-4.1.3-20 kódszámú) felhívás dokumentációja.

Felhívjuk a Támogatást igénylők figyelmét, hogy a Felhívás módosulása az alábbi pontokat érinti:

– A 3.1.1. Önállóan támogatható tevékenységek fejezet 1. célterület d) pontja és a 2. célterület e) pontja kiegészült, illetve pontosításra került a kapcsolódó létesítmények tekintetében: Szociális és kiszolgáló helyiség, épület, csomagoló tér, terem, közlekedő tekintetében is lehet támogatási kérelmet benyújtani energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenység kapcsán.  Továbbá az 1. célterület d) pont d. alpont és a 2. célterület e) pont d. alpont esetében egyértelműsítésre került, hogy a beépített technológiai berendezések energiahatékonyságot növelő korszerűsítése is támogatott.

– A 3.1.1. Önállóan támogatható tevékenységek fejezet 1. célterület e) pontja és a 2. célterület f) pontja kiegészült egy új v. alponttal: a kertészeti termelőtevékenységet szolgáló épületek, technológiák energiaellátása céljából a biogáz hasznosítás is támogatott.

Az 1. számú (Kötelező építészeti-műszaki tartalomra vonatkozó előírások) melléklet I. sz. táblázat 2. sorszámú (Új, fóliaborítású, nagy légterű, blokkrendszerű növényházak (blokkfóliaházak) építése) tevékenységcsoportja új tevékenységgel egészült ki: – 2.11.   Második energiaernyő beépítése

Módosult a 3. számú (Fogalomtár) mellékletben meghatározott Telepi infrastruktúra fogalma: a kiszolgáló helyiségek, létesítmények építése az 1. célterület tekintetében tartozik a definíció alá. Meghatározásra került továbbá a Kiszolgáló helyiségek fogalma.

„VP2-4.1.3.5-21 KERTÉSZETI ÜZEMEK MEGÚJÍTÁSÁNAK TÁMOGATÁSA”

forrás: https://www.palyazat.gov.hu/